40-års jubilæumsudstilling

Oktober 1979 udstillede Ove Ødegaard sine malerier for allerførste gang. Der var tale om en lille udstilling i et grossistfirma i Herning. 15 billeder med blomsteropstillinger, fiskerhuse og skovpartier – med røde himler og mørke jordfarver...
 
Ove solgte 6 malerier, det dyreste til 400 kr, så han fik blod på tanden og tilrettelagde næste udstilling i galleri Karnappen i Herning. Her udstillede han 28 billeder og solgte 25, så Ove var glad – og godt igang.
 
40 års jubilæum
Mange motiver er afsøgt – utallige farvetuber er tømt og pensler slidt – siden da.
Ove Ødegaard har nu gennem fire årtier udstillet og solgt til adskillige gallerier, kunstforeninger mm. – og hans malerier hænger dels i mange private hjem, dels som fast udsmykning i offentlige institutioner og kirkehuse.
 
Ove har som udgangspunkt altid fundet inspiration fra barndommens bløde, bølgende bakker i udkanten af Lemvig, og det har sat dybe spor i hans kunstneriske udfoldelser. Lag på lag er siden lagt på af erfaring, færdigheder og kunstnerisk fylde. Nye stemninger fra Skagen og Paris fylder hoved og skitser, og viderebearbejdes i atelieret ved Limfjorden. Direkte fra storbyens farverige stemninger fra cafélivet og parkerne skabes der gennem arbejdsomme dage med penslen nye interessante værker.
 
Ødegaards værker fra klit og hav afspejler Skagens helt specielle lys. Arbejdsprocessen er hård. Der arbejdes længe og intenst i dagslysets gode, lyse timer. Farveholdningen er lys og let. Hist og her dukker udviskede, elegante skikkelser op og skaber farver, stemning og glæde. Andre steder er det blot et par lette, løse penselstrøg i overraskende farver, der vækker opsigt.
 
Ove Ødegaards nyeste malerier kan ses i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, hvor der er fernisering lørdag 19. oktober kl 14.00. Udstillingen kan ses frem til lørdag d. 16. november 2019
 
For yderligere info se Vestjyllands Kunstpavillon
Ove Ødegaard  | Tlf.: +45 22 14 60 89